ABC Schellings is hét adres voor

  • Advies, Begeleiding of Coördinatie van uw verbouwing
  • Bouwkundige adviezen voor bestaande en nieuwe woningen
  • Opleverkeuringen van nieuwbouwwoningen
  • Projectmanagement in de bouw
  • Kwaliteitstoezicht
 

U kunt ook bij ons terecht voor

  • Ondersteunend tekenwerk
  • Aanvragen van omgevingsvergunningen
  • Energie bespaaradvies
  • Nul op de meter traject begeleiding

Geitenwollen sokken

Door: Hans Schellings, energieambassadeur van Bernheze

Zijn het nou echt allemaal van die geitenwollen sokken, al die mensen die met het milieu bezig zijn? Dat heb ik ook wel ooit gedacht omdat ik er niks mee had, toen. Ligt het nou aan de levensfase waarin je zit of heeft iets je aan het denken gezet en nieuwsgierig gemaakt. Voor mij geldt dat laatste.

Energieadviseur

Met mijn praktijkervaring als timmerman, uitvoerder en aannemer ving ik steeds meer signalen op van het beter omgaan met materialen en brandstoffen en de vertaalslag van die ideeën naar de praktijk van vandaag. Ik ben me er echt in gaan verdiepen en heb de mogelijkheid gevonden om dit ook aan anderen over te brengen. Samen met 13 andere specialisten hebben we een coöperatie opgericht van onafhankelijke energieadviseurs, stuk voor stuk idealisten die dit naast hun eigen werkzaamheden doen. Tegenwoordig bezoek ik huiseigenaren in hun eigen woning en bespreken we de sterke en zwakke punten van hun woonbeleving, bekijken we de huidige staat en conditie van hun huis en gaan we op zoek naar verbeteringen.

Het pakt altijd goed uit zo’n bezoek en als ik na een of twee weken een rapport met verbetervoorstellen nastuur krijg ik vaak nog een extra bedankje retour. Dat rapport geeft een verdere uitleg van wat we al besproken hebben met verwijzingen naar een bijlage of weblink.

Kortom als je dat rapport nog eens rustig hebt nagelezen ben je klaar om je huis in de juiste volgorde naar een gezondere en zuinigere conditie te brengen, en op je eigen tempo. De gemeente Bernheze heeft toegezegd om voor hun inwoners 50 adviezen te subsidiëren.

Energieweverij

Op woensdag 10 oktober is er een inspiratiebijeenkomst van de Energieweverij, voor de derde keer alweer. Op deze avond kunt u zich opgeven voor een energieadvies op maat voor uw woning. Mensen in Bernheze die al zo’n advies hebben gehad vertellen dan hoe zij dat hebben ervaren. U kunt daarover met hen in gesprek gaan. Er is geen kledingvoorschrift dus de geitenwollen sok mag wel maar moet niet.

Bekijk ook dit project

Herbestemming gemeentehuis Geffen

Lees verder >>